Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na dodatek ziemniaczany do obiadu. Korzystajcie póki pomidory i ziemniaki są najsmaczniejsze.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5804
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1195
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5804
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1195
Składniki
Ziemniaki obieramy, zalewamy zimną wodą. Pomidory sparzamy, usuwamy skórki, zdrewniałe części pomidorów i kroimy na ćwiartki. Dodajemy do ziemniaków razem z masłem, wsypujemy płaską łyżeczkę soli. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy, tłuczemy, mieszamy ze śmietaną. Do smaku doprawiamy pieprzem.