Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na dodatek ziemniaczany do obiadu. Korzystajcie póki pomidory i ziemniaki są najsmaczniejsze.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 82
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 424
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 82
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 424
Składniki
Ziemniaki obieramy, zalewamy zimną wodą. Pomidory sparzamy, usuwamy skórki, zdrewniałe części pomidorów i kroimy na ćwiartki. Dodajemy do ziemniaków razem z masłem, wsypujemy płaską łyżeczkę soli. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy, tłuczemy, mieszamy ze śmietaną. Do smaku doprawiamy pieprzem.