Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1102
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1102
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Z cytryny wyciskamy sok.Mleko wlewamy do garnka,, wlewamy sok z cytryny, mieszamy I mieszamy. Podgrzewamy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy garnek z ognia i przecedzamy przez sito o bardzo drobnych oczkach. Z tej porcji mleka wychodzi 250g ricotty.