Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34901
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16625
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34901
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16625
Składniki
Z cytryny wyciskamy sok.Mleko wlewamy do garnka,, wlewamy sok z cytryny, mieszamy I mieszamy. Podgrzewamy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy garnek z ognia i przecedzamy przez sito o bardzo drobnych oczkach. Z tej porcji mleka wychodzi 250g ricotty.