Do góry

Dodatki Przepis na:

Rolada boczkowa.

Rolada boczkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17439

Dodano:

Odsłon: 1272

Dla odmiany boczek surowy zrolowany.Wyszedł pyszny,polecam.

Składniki

  • Boczek surowy 1,20kg
  • Czosnek 4 ząbki
  • Papryka czerwona 1 łyżeczka
  • Majeranek 2 łyżeczki
  • Wegeta 2-3 łyżeczki
  • Pieprz 1/2 łyżeczki
  • Kminek 3 łyżeczki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada boczkowa.

Przygotowanie

  1. Najlepszy by był boczek cieńki,no ja miałam grubszy,więc go wzdłuż przecięłam na 3 części.Skórę wyrzuciłam.
    Boczek połączyć brzegami by zachodziły na siebie.
    Doprawić przyprawami i wyciśniętym czosnkiem.

  2. Boczek zwinąć i zawinąć w folię aluminiową.
    Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200st.i piec około godz.
    Po tym czasie rozwinąć folię i zapiec z wierzchu do złotego koloru.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń