Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3993
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 151
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 590
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 507
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3993
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 151
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 590
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 507
Składniki
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy 10 minut na maśle. Doprawiamy chili, cukrem, pieprzem i solą. Mieszamy z musztardą, studzimy. Dodajemy żółtka, ponownie mieszamy.
Białka ubijamy z szczyptą soli, delikatnie mieszamy z marchewką. Masę wykładamy do formy (23x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i usuwamy papier.
Twaróg miksujemy z śmietaną. Rzodkiewki ścieramy na tarce, siekamy szczypiorem, mieszamy z twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą twarogową smarujemy przestygnięty blat z marchewki. Zawijamy w roladę i schładzamy.