Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Składniki
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy 10 minut na maśle. Doprawiamy chili, cukrem, pieprzem i solą. Mieszamy z musztardą, studzimy. Dodajemy żółtka, ponownie mieszamy.
Białka ubijamy z szczyptą soli, delikatnie mieszamy z marchewką. Masę wykładamy do formy (23x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i usuwamy papier.
Twaróg miksujemy z śmietaną. Rzodkiewki ścieramy na tarce, siekamy szczypiorem, mieszamy z twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą twarogową smarujemy przestygnięty blat z marchewki. Zawijamy w roladę i schładzamy.