Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93692
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2281
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93692
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2281
Składniki
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy 10 minut na maśle. Doprawiamy chili, cukrem, pieprzem i solą. Mieszamy z musztardą, studzimy. Dodajemy żółtka, ponownie mieszamy.
Białka ubijamy z szczyptą soli, delikatnie mieszamy z marchewką. Masę wykładamy do formy (23x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i usuwamy papier.
Twaróg miksujemy z śmietaną. Rzodkiewki ścieramy na tarce, siekamy szczypiorem, mieszamy z twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą twarogową smarujemy przestygnięty blat z marchewki. Zawijamy w roladę i schładzamy.