Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 845
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113332
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1352
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 856
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 845
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113332
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1352
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 856
Składniki
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy 10 minut na maśle. Doprawiamy chili, cukrem, pieprzem i solą. Mieszamy z musztardą, studzimy. Dodajemy żółtka, ponownie mieszamy.
Białka ubijamy z szczyptą soli, delikatnie mieszamy z marchewką. Masę wykładamy do formy (23x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i usuwamy papier.
Twaróg miksujemy z śmietaną. Rzodkiewki ścieramy na tarce, siekamy szczypiorem, mieszamy z twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą twarogową smarujemy przestygnięty blat z marchewki. Zawijamy w roladę i schładzamy.