Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto ją wykonać w swojej kuchni, jest bardzo smaczna.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie i odsączyć. Cebule i czosnek drobno posiekać, dodać 1 jajko, musztardę, przyprawy i połączyć z odsączoną bułką i mięsem.
Dokładnie wymieszać składniki i uformować z masy wałek.
Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, uformować roladę mięsną i pozostawić brzegi do sklejenia. Wierzch rolady posmarować jajkiem , wykonać dekorację z resztek ciasta, i nakłuć widelcem.
Roladę piec w gorącym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na złoty kolor, następnie obniżyć temperaturę do 125 stopni i piec przez 40 minut.