Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto ją wykonać w swojej kuchni, jest bardzo smaczna.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 685
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 456
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 685
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 456
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie i odsączyć. Cebule i czosnek drobno posiekać, dodać 1 jajko, musztardę, przyprawy i połączyć z odsączoną bułką i mięsem.
Dokładnie wymieszać składniki i uformować z masy wałek.
Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, uformować roladę mięsną i pozostawić brzegi do sklejenia. Wierzch rolady posmarować jajkiem , wykonać dekorację z resztek ciasta, i nakłuć widelcem.
Roladę piec w gorącym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na złoty kolor, następnie obniżyć temperaturę do 125 stopni i piec przez 40 minut.