Do góry

Dodatki Przepis na:

Rolada mięsna w cieście francuskim

Rolada mięsna w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14983

Dodano:

Odsłon: 6009

Warto ją wykonać w swojej kuchni, jest bardzo smaczna.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w wodzie i odsączyć. Cebule i czosnek drobno posiekać, dodać 1 jajko, musztardę, przyprawy i połączyć z odsączoną bułką i mięsem.

  2. Dokładnie wymieszać składniki i uformować z masy wałek.

  3. Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, uformować roladę mięsną i pozostawić brzegi do sklejenia. Wierzch rolady posmarować jajkiem , wykonać dekorację z resztek ciasta, i nakłuć widelcem.

  4. Roladę piec w gorącym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na złoty kolor, następnie obniżyć temperaturę do 125 stopni i piec przez 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń