Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada ziemniaczana jest bardzo smaczna. To dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8657
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8657
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Ugotowane ziemniaki jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę. ( jak są zimne przepuścić przez maszynkę) Zimne ziemniaki przełożyć do miski, dodać obie mąki, kaszę mannę, żółtko, sól i zagnieść ciasto.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić.
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, tak aby powstał prostokątny placek. ( ciasto podzieliłam na 2 części i zrobiłam 2 rolady) Wyłożyć farsz, wyrównać.
Ciasno zwinąć w rulon. Mocno zawinąć w folię spożywczą, zawiązać końce. Włożyć do garnka z osoloną gotującą się wodą i gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Gotową roladę włożyć na moment do zimnej wody.
Wyjąć, rozwinąć z folii, pokroić w plastry, podawać z pikantnym sosem, mięsem i surówką.