Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada ziemniaczana jest bardzo smaczna. To dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 563
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2606
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1883
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1156
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1736
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 563
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2606
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1883
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1156
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1736
Składniki
Ugotowane ziemniaki jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę. ( jak są zimne przepuścić przez maszynkę) Zimne ziemniaki przełożyć do miski, dodać obie mąki, kaszę mannę, żółtko, sól i zagnieść ciasto.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić.
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, tak aby powstał prostokątny placek. ( ciasto podzieliłam na 2 części i zrobiłam 2 rolady) Wyłożyć farsz, wyrównać.
Ciasno zwinąć w rulon. Mocno zawinąć w folię spożywczą, zawiązać końce. Włożyć do garnka z osoloną gotującą się wodą i gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Gotową roladę włożyć na moment do zimnej wody.
Wyjąć, rozwinąć z folii, pokroić w plastry, podawać z pikantnym sosem, mięsem i surówką.