Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staramy się bardzo, choć czasami nie wychodzi, by nie marnować produktów. Korzystając z liczi w syropie, zachowaliśmy zalewę i popełniliśmy ten o to pyszny dodatek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97634
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97634
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Składniki
Ryż gotujemy maksymalnie 10 min, odcedzamy. Szalotki siekamy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do woka wlewamy olej, podsmażamy szalotki z marchewką. Wrzucamy ryż, dodajemy sosy, chwilę podsmażamy, wlewamy syrop i dusimy bez przykrycia (cały czas mieszając), do odparowania całego płynu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.