Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staramy się bardzo, choć czasami nie wychodzi, by nie marnować produktów. Korzystając z liczi w syropie, zachowaliśmy zalewę i popełniliśmy ten o to pyszny dodatek.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15172
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4881
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45588
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15172
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4881
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45588
Składniki
Ryż gotujemy maksymalnie 10 min, odcedzamy. Szalotki siekamy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do woka wlewamy olej, podsmażamy szalotki z marchewką. Wrzucamy ryż, dodajemy sosy, chwilę podsmażamy, wlewamy syrop i dusimy bez przykrycia (cały czas mieszając), do odparowania całego płynu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.