Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staramy się bardzo, choć czasami nie wychodzi, by nie marnować produktów. Korzystając z liczi w syropie, zachowaliśmy zalewę i popełniliśmy ten o to pyszny dodatek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415353
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2535
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415353
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2535
Składniki
Ryż gotujemy maksymalnie 10 min, odcedzamy. Szalotki siekamy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do woka wlewamy olej, podsmażamy szalotki z marchewką. Wrzucamy ryż, dodajemy sosy, chwilę podsmażamy, wlewamy syrop i dusimy bez przykrycia (cały czas mieszając), do odparowania całego płynu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.