Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staramy się bardzo, choć czasami nie wychodzi, by nie marnować produktów. Korzystając z liczi w syropie, zachowaliśmy zalewę i popełniliśmy ten o to pyszny dodatek.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2679
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5431
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 241
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2679
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5431
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 241
Składniki
Ryż gotujemy maksymalnie 10 min, odcedzamy. Szalotki siekamy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do woka wlewamy olej, podsmażamy szalotki z marchewką. Wrzucamy ryż, dodajemy sosy, chwilę podsmażamy, wlewamy syrop i dusimy bez przykrycia (cały czas mieszając), do odparowania całego płynu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.