Do góry

Dodatki Przepis na:

Sałata ze śmietaną i koperkiem

Sałata ze śmietaną i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 203

Dzisiaj zapraszam na przepyszny sos koperkowy na bazie śmietany i jogurtu, który doskonale sprawdzi się jako dodatek do świeżej sałaty, która zieleni się już w ogródkach. Taki sos z powodzeniem wykorzystać można również do innych warzyw i potraw. :)

Składniki

  • Sałata świeża 2 główki
  • Śmietana kwaśna 5-6 łyżek
  • Jogurt naturalny 3-4 łyżki
  • Cukier 1-2 łyżeczki
  • Sól 1/2-1 łyżeczki
  • Koperek 1 pęczek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sałatę umyć, osuszyć i porwać, albo pokroić na mniejsze kawałeczki.

    Koperek również umyć, osuszyć i drobno posiekać.

    Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać.

  2. Sałatę polewać sosem tuż przed podaniem.


  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń