Do góry

Dodatki Przepis na:

Sałatka z pieczonych buraków

Sałatka z pieczonych buraków

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4501

Dodano:

Odsłon: 13188

Do obiadu składającego się z rosołu, pieczeni i klusek pasują albo buraczki, albo kapusta. Wybieram buraczki.

Składniki

  • ok. 1 kg buraków
  • sok z połowy cytryny
  • cukier do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z pieczonych buraków

Przygotowanie

  1. Umyte buraczki włóż do piekarnika i piecz ok. 30 - 60 minut (w zależności od wielkości buraków), w temperaturze 200 stopni.
    Po wyjęciu przestudź, obierz ze skóry,
    zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
    Dopraw sokiem z cytryny i cukrem. Schłodź przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń