Do góry

Dodatki Przepis na:

Sałatka ziemniaczana (do obiadu)

Sałatka ziemniaczana (do obiadu)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50892

Dodano:

Odsłon: 2385

Siła tkwi w prostocie. Idealna sałatka do sznycli po wiedeńsku i naszego schabowego. Pamiętam jak co niedzielę, choć troszkę w innej postaci, podawano do obiadu.

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 50 ml oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka ziemniaczana (do obiadu)

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku do ich miękkości. Odcedzamy, studzimy.
    Cebulę drobno siekamy. Dodajemy do ziemniaków wraz z oliwą i sokiem z cytryny. Dokładnie łączymy wszystkie składniki.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 07 kwietnia Prezentacja super. Ziemniaczki jakby z kurkumą, chyba że to taka żółta odmiana. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń