Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapkowo się poleca :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22333
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13740
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43260
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 526
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 449
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22333
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13740
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43260
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 526
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 449
Składniki
Wodę z solą, peklosolą, pieprzem, jałowcem, zielem i listkiem zagotowujemy i pozostawiamy do ostudzenia. Mięso myjemy. Układamy je w misce np. plastikowej lub garnku emaliowanym, zalewamy ostudzoną zalewą. Wstawiamy do lodówki na 4 dni, codziennie odwracamy mięso. Po 4 dniach wyjmujemy mięso z zalewy i osuszamy. Nacieramy oliwą wymieszaną z przyprawą pomidor-bazylia-czosnek i wkładamy do woreczka od szynkowaru. Uzbrajamy szynkowar i wstawiamy do garnka z wodą (nalaną do wysokości mięsa). Gotujemy w ok. 70 stopniach przez ok. godzinę. Studzimy szynkowar i nie otwierając go wstawiamy do lodówki na noc. Na następny dzień wyjmujemy schab i można go już kroić :)
:)