Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapkowo się poleca :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413936
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2204
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413936
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2204
Składniki
Wodę z solą, peklosolą, pieprzem, jałowcem, zielem i listkiem zagotowujemy i pozostawiamy do ostudzenia. Mięso myjemy. Układamy je w misce np. plastikowej lub garnku emaliowanym, zalewamy ostudzoną zalewą. Wstawiamy do lodówki na 4 dni, codziennie odwracamy mięso. Po 4 dniach wyjmujemy mięso z zalewy i osuszamy. Nacieramy oliwą wymieszaną z przyprawą pomidor-bazylia-czosnek i wkładamy do woreczka od szynkowaru. Uzbrajamy szynkowar i wstawiamy do garnka z wodą (nalaną do wysokości mięsa). Gotujemy w ok. 70 stopniach przez ok. godzinę. Studzimy szynkowar i nie otwierając go wstawiamy do lodówki na noc. Na następny dzień wyjmujemy schab i można go już kroić :)
:)