Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszystko musi być ze sklepu - oto domowa wersja serka topionego!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2868
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2868
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Twaróg rozkruszamy lub blendujemy. Wsypujemy do niego sodę oczyszczoną, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin w ciepłe miejsce.
Po tym czasie do sera białego wbijamy jajko, wlewamy mleko oraz wsypujemy sól (można wsypać również swoje ulubione przyprawy). Całość dokładnie miksujemy.
W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło i wsypujemy wcześniej przygotowaną masę serową. Podgrzewamy ją ok. 20-25 minut, bardzo często mieszając (ser powinien zrobić się gładki). Po tym czasie przelewamy ser do płaskiego pojemnika i odstawiamy go do ostygnięcia.