Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodanie takiej skórki do herbatki uczyni ją czymś wyjątkowym. Wypicie przyprawi nas o dobry nastrój.
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 93
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9016
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 112
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 93
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9016
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 112
Składniki
Pomarańcze bardzo dokładnie umyć, wyszorowa. Zdjąć skórki. Skórki pokroić w paski, a następnie je oczyścić z białej części. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować ok 15 min. Wodę wylać. Zalać ponownie czystą wodą i gotować 15 min. Wylać wodę, a skórki zostawić na sicie żeby obciekły, obeschły.
Obsuszone skórki pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić cukier w wodzie. Dodać pokrojone skórki i gotować na wolnym ogniu tak długo aż woda wyparuje. Mieszać od czsu do czasu. Dodać sok z cytryny. Jeszcze gotować, a właściwie smażyć. Nabiorą piękneho złotego koloru. Jak uznamy, że gotowe to odstawić do przestudzenia. Do chłodnej masy dodać rum i wymieszać. Przełożyć do słoiczka. Jest to doskonały dodatek do herbaty, ale także do ciast, deserów. Smacznego