Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po kaszubsku podaje się ze słodkim dodatkiem w postaci rodzynek lub suszonej śliwki. Jeśli nie przepadacie za samym smakiem śledzi, w takim wydaniu na pewno wam posmakują. Ważne, aby ryb nie jeść od razu po przygotowaniu, powinny marynować się w sosie co najmniej 2 dni.
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią, podane w ten sposób skradną nie jedno w...
Odsłon: 2716
Zrobiłam na obiad tortille w formie rożków zapełnionych mięsem z kurczaka, pa...
Odsłon: 291
Smaczna sycąca i rozgrzewająca zupa połączyłam kaszę, ryż i ziemniaki i zupa...
Odsłon: 747
Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować...
Odsłon: 9575
Zrobiłam na obiad tortille w formie rożków zapełnionych mięsem z kurczaka, pa...
Odsłon: 291
Smaczna sycąca i rozgrzewająca zupa połączyłam kaszę, ryż i ziemniaki i zupa...
Odsłon: 747
Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować...
Odsłon: 9575
Składniki
Śledzie umyj pod bieżącą wodą. Jeśli są z zalewy, namocz je w wodzie i pozostaw na około 2 godziny. Następnie wyjmij i osusz.
Cebulę pokrój w piórka.
Do małego garnuszka wlej odrobinę oleju i zeszkli cebulę. Gdy będzie wystarczająco miękka, dodaj przecier pomidorowy, wodę, miód i przyprawy. Podgrzewaj cały czas mieszając, do momentu połączenia się wszystkich składników. Pod sam koniec wsyp rodzynki i ponownie zamieszaj. Odstaw do wystygnięcia.
Każdy ze śledzi posmaruj pomidorowym sosem, zawiń w rulon i zepnij za pomocą wykałaczki. W naczyniu żaroodpornym lub słoiku układaj obok siebie śledzie. Zalej je pozostałym sosem, przykryj i marynuj przez co najmniej 2 dni.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Dip czosnkowy
Dodatki
Sos pieczarkowy
Dodatki
Puree z buraka
Dodatki
Moje idealne ciasto na pierogi
Dip czosnkowy
Polecam dip czosnkowy, pyszny o wyrazistym smaku czosnku, nadaje się na różne...
Odsłon: 63
Sos pieczarkowy
Pyszny sos pieczarkowy nadający się do wielu dań i potraw. Może być dodatkiem...
Odsłon: 368