Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem propozycja na pyszne śledzie z marynowanymi grzybkami, jeżeli nie mamy marynowanych grzybków leśnych to możemy użyć marynowanych pieczarek. Śledziki są bardzo smaczny i idealnie nadają się jako dodatek do pewnych trunków :).
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3889
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3889
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Składniki
Filety śledziowe są słone, dlatego przed przygotowaniem sałatki, zalewam je zimną wodą i odstawiam na około 2-3 godziny do namoczenia w międzyczasie zmieniam wodę. Czas moczenia zależy jak słone mamy śledzie.
Cebulę kroję w cienkie półplasterki (ćwierć plasterki), przekładam na durszlak, przelewam wrzątkiem i odstawiam do wystudzenia. Wymoczone śledzie, dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym, kroję na mniejsze kawałki i przekładam do miski. Większe grzybki kroję na mniejsze kawałki, a małe dodaję całe do śledzi. Natkę pietruszki drobno kroję i dodaję do śledzi. Dodaję odsączoną i zimną cebulę, olej, sok z cytryny, doprawiam pieprzem i dokładnie mieszam. Miskę ze śledziami nakrywam folią spożywczą i odstawiam na kilka godzin do lodówki, żeby przeszły smakiem. Śledzie proboszcza są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa