Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1402
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 309
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5906
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2107
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 266
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1402
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 309
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5906
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2107
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 266
Składniki
Ciasto: Drożdże mieszamy z cukrem, jedną łyżką mąki i łyżką ciepłej wody. Odstawimy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy wodę, mąkę, sól jajko i cukier wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkowujemy smarujemy koncentratem i wykładamy farsz. Zwijamy do połowy w rulon i odcinamy.
Rulon kroimy w 1,5- 2 cm roladki. Pozostałe robimy tak samo. Układamy na formie wysmarowanej olejem. Posypujemy oregano.
Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Wychodzi 30 sztuk. Nadzienie: Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy na maśle. Studzimy. Cebulę oczyszczamy i szklimy nie rumieniąc. Studzimy. Ser ścieramy na dużej tarce. Natkę siekamy. Łączymy ze sobą składniki przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.