Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do barszczu czerwonego.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1711
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 269
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 383
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 468
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1711
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 269
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 383
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 468
Składniki
Ciasto: Drożdże mieszamy z cukrem, jedną łyżką mąki i łyżką ciepłej wody. Odstawimy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy wodę, mąkę, sól jajko i cukier wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkowujemy smarujemy koncentratem i wykładamy farsz. Zwijamy do połowy w rulon i odcinamy.
Rulon kroimy w 1,5- 2 cm roladki. Pozostałe robimy tak samo. Układamy na formie wysmarowanej olejem. Posypujemy oregano.
Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Wychodzi 30 sztuk. Nadzienie: Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy na maśle. Studzimy. Cebulę oczyszczamy i szklimy nie rumieniąc. Studzimy. Ser ścieramy na dużej tarce. Natkę siekamy. Łączymy ze sobą składniki przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.