Do góry

Dodatki Przepis na:

Słodko ostre pieczone kolby kukurydzy

Słodko ostre pieczone kolby kukurydzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2360

Dodano:

Odsłon: 67

Pieczona kukurydza, pachnąca masłem, w słodko-ostrych przyprawach.

Składniki

  • Kukurydza - 5 kolb
  • Masło - 100g
  • Syrop klonowy - 1 łyżka
  • Chilli grys - 1 łyżeczka
  • Papryka wędzona - 1 łyżeczka
  • Pomidory suszone w proszku - 1 łyżeczka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Słodko ostre pieczone kolby kukurydzy

Przygotowanie

  1. Kolby obieramy (można odciąć końcówki), myjemy i suszymy.

    Masło roztapiany i łączymy z syropem klonowym i wszystkimi przyprawami.

    Kukurydze wkładamy do folii i polewamy sosem maślanym.

  2. Pieczemy w 200 stopniach około 30 minut.
    Podajemy gorące!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń