Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite smarowidło do chleba z dodatkiem pieczarek. Podane na świeżej pajdzie chleba z kiszonym ogórkiem smakuje rewelacyjnie. Zachowuje świeżość i smak przez wiele tygodni.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47862
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47862
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Składniki
Słoninę pokrój w kostkę. Przełóż na suchą patelnię i smaż do wytopienia tłuszczu.
Cebule pokrój w drobną kostkę, przełóż na patelnię ze słoniną. Smaż na złoty kolor.
Pieczarki umyj, pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię z wytopionymi skwarkami i złocistą cebulą.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj do podsmażonych składników. Dodaj ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość smaż przez około 10-15 minut.
Zawartość patelni dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj. Smarowidło przełóż do czystych słoiczków. Odstaw do wystudzenia.
Smarowidło do chleba z dodatkiem pieczarek przechowuj do kilku tygodni w lodówce. Serwuj na pajdzie chleba z kiszonymi ogórkami.