Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite smarowidło do chleba z dodatkiem pieczarek. Podane na świeżej pajdzie chleba z kiszonym ogórkiem smakuje rewelacyjnie. Zachowuje świeżość i smak przez wiele tygodni.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40549
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 206
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40549
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 206
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9318
Składniki
Słoninę pokrój w kostkę. Przełóż na suchą patelnię i smaż do wytopienia tłuszczu.
Cebule pokrój w drobną kostkę, przełóż na patelnię ze słoniną. Smaż na złoty kolor.
Pieczarki umyj, pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię z wytopionymi skwarkami i złocistą cebulą.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj do podsmażonych składników. Dodaj ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość smaż przez około 10-15 minut.
Zawartość patelni dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj. Smarowidło przełóż do czystych słoiczków. Odstaw do wystudzenia.
Smarowidło do chleba z dodatkiem pieczarek przechowuj do kilku tygodni w lodówce. Serwuj na pajdzie chleba z kiszonymi ogórkami.