Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite smarowidło do chleba z dodatkiem pieczarek. Podane na świeżej pajdzie chleba z kiszonym ogórkiem smakuje rewelacyjnie. Zachowuje świeżość i smak przez wiele tygodni.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 33
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11781
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 33
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11781
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Składniki
Słoninę pokrój w kostkę. Przełóż na suchą patelnię i smaż do wytopienia tłuszczu.
Cebule pokrój w drobną kostkę, przełóż na patelnię ze słoniną. Smaż na złoty kolor.
Pieczarki umyj, pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię z wytopionymi skwarkami i złocistą cebulą.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj do podsmażonych składników. Dodaj ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość smaż przez około 10-15 minut.
Zawartość patelni dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj. Smarowidło przełóż do czystych słoiczków. Odstaw do wystudzenia.
Smarowidło do chleba z dodatkiem pieczarek przechowuj do kilku tygodni w lodówce. Serwuj na pajdzie chleba z kiszonymi ogórkami.