Do góry

Dodatki Przepis na:

Smarowidło z makreli wędzonej, jajek i szczypioru.

Smarowidło z makreli wędzonej, jajek i szczypioru.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1657 Ocena: 24990

Dodano:

Odsłon: 13862

Smarowidło z makreli, ze szczypiorem,jajkiem na chleb. Polecam.

Składniki

  • makrela wędzona 1 szt. duża
  • jajka kurze 2 szt.
  • szczypior z cebulką dymką 1 pęczek
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Smarowidło z makreli wędzonej, jajek i szczypioru.

Przygotowanie

  1. Makrelę obieramy ze skóry i ości, ugniatamy widelcem. Szczypior razem z cebulkami myjemy, osuszamy i drobno kroimy, dodajemy do rozdrobnionej ryby. Jajka gotujemy na twardo 8 minut w 100 stopniach Celsjusza, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy.

  2. Drobno pokrojone jajka dodajemy do miseczki z rybą i szczypiorem, majonez, musztardę, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą i jeszcze rozgniatamy widelcem, mieszamy.

  3. Tak gotową pastę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń