Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ziemniaczane kulki- świetny dodatek do obiadu, mogę polecić ! Smakują również, gdy zajada się takimi bez żadnych dodatków!
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 527
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 153
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 311
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 354
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 527
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 153
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 311
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 354
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy studzimy i ubijamy tłuczkiem. Do ziemniaków dodajemy margarynę, żółtka, sól pieprz i zioła. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy ją na końcu do ziemniaków. Z ciasta formujemy nie duże kulki, a następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na gorącym głębokim oleju obracając ze wszystkich stron, aby usmażyły się na rumiano. Smażymy około 10 minut. Z tej porcji wychodzi sto sztuk. Przy formułowaniu kulek, gdy ciasto jest zbyt lepkie ręce posypujemy lekko mąką pszenną.