Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ziemniaczane kulki- świetny dodatek do obiadu, mogę polecić ! Smakują również, gdy zajada się takimi bez żadnych dodatków!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5506
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5506
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy studzimy i ubijamy tłuczkiem. Do ziemniaków dodajemy margarynę, żółtka, sól pieprz i zioła. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy ją na końcu do ziemniaków. Z ciasta formujemy nie duże kulki, a następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na gorącym głębokim oleju obracając ze wszystkich stron, aby usmażyły się na rumiano. Smażymy około 10 minut. Z tej porcji wychodzi sto sztuk. Przy formułowaniu kulek, gdy ciasto jest zbyt lepkie ręce posypujemy lekko mąką pszenną.