Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na początku będzie bardzo soczyście zielona, ale z czasem ta zieloność stopniowo blaknie. To jest zupełnie naturalne zjawisko, podobnie, jak to było w przypadku soli sosnowej. Ale zapach zachowuje się znacznie dłużej niż kolor. Zielona sól czosnkowa wygląda pięknie i pachnie czosnkiem (a to niespodzianka!). Jest wspaniałym dodatkiem do wszystkich sałatek, zup i innych dań, do których pasuje ten czosnkowy aromat.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1084
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10909
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1084
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10909
Składniki
Na początek pokroiłam umyte i osuszone strzałki czosnku i pąki kwiatowe na mniejsze kawałki,
a następnie lekko zmiksowałam.
Chodziło mi o to, żeby je co nieco rozdrobnić, ale wciąż jeszcze było widać spore kawałki i włókna roślinne. To nic, bo wszystko to poprawi się później!
Oba składniki (strzałki czosnku oraz sól) zmiksuj na drobno przy pomocy urządzenia, które masz. Niech to będzie Speedcook (jak u mnie), czy Thermomix, blender, malakser, a nawet młynek do kawy.
Zmiksowaną sól czosnkową możesz trochę podsuszyć przed włożeniem do słoiczka, ale nie jest to koniecznie.
Bo i tak się nie zepsuje!
Na początku będzie bardzo soczyście zielona, ale z czasem ta zieloność stopniowo blaknie.
To jest zupełnie naturalne zjawisko, podobnie, jak to było w przypadku soli sosnowej.
Ale zapach zachowuje się znacznie dłużej niż kolor. Smacznego!