Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na początku będzie bardzo soczyście zielona, ale z czasem ta zieloność stopniowo blaknie. To jest zupełnie naturalne zjawisko, podobnie, jak to było w przypadku soli sosnowej. Ale zapach zachowuje się znacznie dłużej niż kolor. Zielona sól czosnkowa wygląda pięknie i pachnie czosnkiem (a to niespodzianka!). Jest wspaniałym dodatkiem do wszystkich sałatek, zup i innych dań, do których pasuje ten czosnkowy aromat.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 107
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101297
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5822
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 107
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101297
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5822
Składniki
Na początek pokroiłam umyte i osuszone strzałki czosnku i pąki kwiatowe na mniejsze kawałki,
a następnie lekko zmiksowałam.
Chodziło mi o to, żeby je co nieco rozdrobnić, ale wciąż jeszcze było widać spore kawałki i włókna roślinne. To nic, bo wszystko to poprawi się później!
Oba składniki (strzałki czosnku oraz sól) zmiksuj na drobno przy pomocy urządzenia, które masz. Niech to będzie Speedcook (jak u mnie), czy Thermomix, blender, malakser, a nawet młynek do kawy.
Zmiksowaną sól czosnkową możesz trochę podsuszyć przed włożeniem do słoiczka, ale nie jest to koniecznie.
Bo i tak się nie zepsuje!
Na początku będzie bardzo soczyście zielona, ale z czasem ta zieloność stopniowo blaknie.
To jest zupełnie naturalne zjawisko, podobnie, jak to było w przypadku soli sosnowej.
Ale zapach zachowuje się znacznie dłużej niż kolor. Smacznego!