Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na początku będzie bardzo soczyście zielona, ale z czasem ta zieloność stopniowo blaknie. To jest zupełnie naturalne zjawisko, podobnie, jak to było w przypadku soli sosnowej. Ale zapach zachowuje się znacznie dłużej niż kolor. Zielona sól czosnkowa wygląda pięknie i pachnie czosnkiem (a to niespodzianka!). Jest wspaniałym dodatkiem do wszystkich sałatek, zup i innych dań, do których pasuje ten czosnkowy aromat.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457744
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2277
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 584
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457744
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2277
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 584
Składniki
Na początek pokroiłam umyte i osuszone strzałki czosnku i pąki kwiatowe na mniejsze kawałki,
a następnie lekko zmiksowałam.
Chodziło mi o to, żeby je co nieco rozdrobnić, ale wciąż jeszcze było widać spore kawałki i włókna roślinne. To nic, bo wszystko to poprawi się później!
Oba składniki (strzałki czosnku oraz sól) zmiksuj na drobno przy pomocy urządzenia, które masz. Niech to będzie Speedcook (jak u mnie), czy Thermomix, blender, malakser, a nawet młynek do kawy.
Zmiksowaną sól czosnkową możesz trochę podsuszyć przed włożeniem do słoiczka, ale nie jest to koniecznie.
Bo i tak się nie zepsuje!
Na początku będzie bardzo soczyście zielona, ale z czasem ta zieloność stopniowo blaknie.
To jest zupełnie naturalne zjawisko, podobnie, jak to było w przypadku soli sosnowej.
Ale zapach zachowuje się znacznie dłużej niż kolor. Smacznego!