Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na początku będzie bardzo soczyście zielona, ale z czasem ta zieloność stopniowo blaknie. To jest zupełnie naturalne zjawisko, podobnie, jak to było w przypadku soli sosnowej. Ale zapach zachowuje się znacznie dłużej niż kolor. Zielona sól czosnkowa wygląda pięknie i pachnie czosnkiem (a to niespodzianka!). Jest wspaniałym dodatkiem do wszystkich sałatek, zup i innych dań, do których pasuje ten czosnkowy aromat.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3489
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4259
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74252
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3489
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4259
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74252
Składniki
Na początek pokroiłam umyte i osuszone strzałki czosnku i pąki kwiatowe na mniejsze kawałki,
a następnie lekko zmiksowałam.
Chodziło mi o to, żeby je co nieco rozdrobnić, ale wciąż jeszcze było widać spore kawałki i włókna roślinne. To nic, bo wszystko to poprawi się później!
Oba składniki (strzałki czosnku oraz sól) zmiksuj na drobno przy pomocy urządzenia, które masz. Niech to będzie Speedcook (jak u mnie), czy Thermomix, blender, malakser, a nawet młynek do kawy.
Zmiksowaną sól czosnkową możesz trochę podsuszyć przed włożeniem do słoiczka, ale nie jest to koniecznie.
Bo i tak się nie zepsuje!
Na początku będzie bardzo soczyście zielona, ale z czasem ta zieloność stopniowo blaknie.
To jest zupełnie naturalne zjawisko, podobnie, jak to było w przypadku soli sosnowej.
Ale zapach zachowuje się znacznie dłużej niż kolor. Smacznego!