Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos beszamelowy wykorzystuje się najczęściej w lasagne czy różnego rodzaju zapiekankach. Tradycyjny doprawiony jest dużą ilością gałki muszkatołowej. Jednak ostatnio trochę go zmodyfikowałam, dodając świeżego kopru i natki pietruszki. Dzięki czemu zyskał nowy wiosenny charakter ze sporą dawką witamin. Doskonale nada się jako dodatek do makaronu, zwłaszcza pełnoziarnistego. Zapraszam!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 139
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 32
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 101
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5893
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1419
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 139
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 32
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 101
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5893
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1419
Składniki
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Masło rozpuścić na małym ogniu, następnie dodać mąkę i delikatnie podsmażyć (uważać, aby nie przypalić). Po chwili dodać stopniowo mleko mocno roztrzepując, tak aby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i zagotować. Na sam koniec dodać koperek i pietruszkę i dokładnie wymieszać.
Podawać z czym tylko zechcemy :)
Smacznego !
:)