Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł sezon na zielone szparagi. Te wyjątkowo smaczne warzywa możecie wykorzystać na różne sposoby. Dodać do tarty, sałatki lub zaserwować z pieczonym mięsem. My polecamy zajadać je solo polane niezwykle kremowym sosem berneńskim. Wypróbujcie przepis, jesteśmy przekonani, że będziecie zachwyceni smakiem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4117
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5464
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4117
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5464
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5256
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.
Do garnuszka wlej wino oraz ocet. Dodaj szalotki i estragon. Całość trzymaj na małym ogniu do momentu, aż alkohol z wina odparuje. Następnie zdejmij z palnika i pozostaw do przestygnięcia.
Do ciepłej, ale nie gorącej mieszanki wina z octem dodaj żółtka i ubijaj na małych obrotach. Po chwili masa powinna zacząć gęstnieć, wówczas nie przestając miksować, wlej cienkim strumieniem rozpuszczone masło. Po 2-3 minutach sos powinien być gotowy.
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Serwuj z zielonymi szparagami.