Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł sezon na zielone szparagi. Te wyjątkowo smaczne warzywa możecie wykorzystać na różne sposoby. Dodać do tarty, sałatki lub zaserwować z pieczonym mięsem. My polecamy zajadać je solo polane niezwykle kremowym sosem berneńskim. Wypróbujcie przepis, jesteśmy przekonani, że będziecie zachwyceni smakiem.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182097
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182097
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.
Do garnuszka wlej wino oraz ocet. Dodaj szalotki i estragon. Całość trzymaj na małym ogniu do momentu, aż alkohol z wina odparuje. Następnie zdejmij z palnika i pozostaw do przestygnięcia.
Do ciepłej, ale nie gorącej mieszanki wina z octem dodaj żółtka i ubijaj na małych obrotach. Po chwili masa powinna zacząć gęstnieć, wówczas nie przestając miksować, wlej cienkim strumieniem rozpuszczone masło. Po 2-3 minutach sos powinien być gotowy.
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Serwuj z zielonymi szparagami.