Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos nadaje się do drobiu, ryb i do polania np.szparagów. Przepis pochodzi z paczki suszonego estragonu:) Wyśmienity!
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 171
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 649
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 623
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1147
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 171
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 649
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 623
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1147
Składniki
Drobno posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek zasmażyć na złoty kolor w rondelku z rozgrzanym masłem. Składniki zalać białym winem, dodać estragon i gotować na małym ogniu aż do momentu odparowania.
Po odparowaniu wina dodać bulion oraz śmietanę i gotować znowu na małym ogniu aż doi zgęstnienia. Doprawić solą i pieprzem.