Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam grzyby,a zwłaszcza ich zbieranie.To mój żywioł,potem już ich przetwarzanie tak nie cieszy,ale musi się z nimi zrobić:) Polecam mój przepis na sosik.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Grzybki pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle. Pokrojone grzybki umyć i wrzucić na zeszklona cebulkę. Dusić około 1/2 godz.pod przykryciem. Jeśli mało jest wody dolać 1,2l litra i jeszcze chwilę pogotować. Osobno w minimalnej ilości wody roztrzepać mąkę ,wlać do sosu oraz roztrzepaną śmietanę zahartowaną gorącym sosem. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować. Ja miałam zamrożone grzybki z zeszłego roku podduszone,tak,że tylko doprawiłam śmietaną,mąką i przyprawami. Smacznego życzę!