Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam grzyby,a zwłaszcza ich zbieranie.To mój żywioł,potem już ich przetwarzanie tak nie cieszy,ale musi się z nimi zrobić:) Polecam mój przepis na sosik.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2724
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2724
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3139
Składniki
Grzybki pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle. Pokrojone grzybki umyć i wrzucić na zeszklona cebulkę. Dusić około 1/2 godz.pod przykryciem. Jeśli mało jest wody dolać 1,2l litra i jeszcze chwilę pogotować. Osobno w minimalnej ilości wody roztrzepać mąkę ,wlać do sosu oraz roztrzepaną śmietanę zahartowaną gorącym sosem. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować. Ja miałam zamrożone grzybki z zeszłego roku podduszone,tak,że tylko doprawiłam śmietaną,mąką i przyprawami. Smacznego życzę!