Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam grzyby,a zwłaszcza ich zbieranie.To mój żywioł,potem już ich przetwarzanie tak nie cieszy,ale musi się z nimi zrobić:) Polecam mój przepis na sosik.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12936
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14219
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5884
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12936
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14219
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5884
Składniki
Grzybki pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle. Pokrojone grzybki umyć i wrzucić na zeszklona cebulkę. Dusić około 1/2 godz.pod przykryciem. Jeśli mało jest wody dolać 1,2l litra i jeszcze chwilę pogotować. Osobno w minimalnej ilości wody roztrzepać mąkę ,wlać do sosu oraz roztrzepaną śmietanę zahartowaną gorącym sosem. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować. Ja miałam zamrożone grzybki z zeszłego roku podduszone,tak,że tylko doprawiłam śmietaną,mąką i przyprawami. Smacznego życzę!