Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam grzyby,a zwłaszcza ich zbieranie.To mój żywioł,potem już ich przetwarzanie tak nie cieszy,ale musi się z nimi zrobić:) Polecam mój przepis na sosik.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10762
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2468
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10762
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2468
Składniki
Grzybki pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle. Pokrojone grzybki umyć i wrzucić na zeszklona cebulkę. Dusić około 1/2 godz.pod przykryciem. Jeśli mało jest wody dolać 1,2l litra i jeszcze chwilę pogotować. Osobno w minimalnej ilości wody roztrzepać mąkę ,wlać do sosu oraz roztrzepaną śmietanę zahartowaną gorącym sosem. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować. Ja miałam zamrożone grzybki z zeszłego roku podduszone,tak,że tylko doprawiłam śmietaną,mąką i przyprawami. Smacznego życzę!