Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię grzyby w różnej postaci, a dobry sos grzybowy naprawdę nie potrzebuje mięsa. Do tej potrawy użyłam różnych gatunków grzybów oprócz tych z lasu.
Szybkowar, nóż , obieraczki, tarka do jarzyn
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 545
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 242
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 108
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 67
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12654
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 545
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 242
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 108
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 67
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12654
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy, pietruszkę kroimy na ćwiartki wzdłuż, s potem w cienkie plasterki, a marchew ścieramy na tarce jarzynowej. Grzyby kroimy w plasterki.
Grzyby wrzucamy do szybkowaru lub do garnka i smażymy na rozgrzanym oleju.
Jak grzyby zaczną puszczać sok, dodajemy cebulę i dalej smażymy aż sok się zredukuje i zostanie tłuszcz.
Dodajemy pietruszkę i seler
Po chwili dodajemy marchew.
Dodajemy wodę, liść laurowy, ziele angielskie, zamykamy szybkowar i gotujemy pół godziny.
W tym czasie, kiedy grzyby się gotują, sporządzamy zasmażkę: smażymy cebulę pokrojoną w kostkę na złoty kolor, po czym dodajemy mąkę, chwilę mieszamy i zestawiamy z ognia.
Kiedy szybkowar odparuje, otwieramy pokrywę, wyjmujemy seler, dodajemy zasmażkę, mieszamy, a następnie dodajemy śmietanę
Doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy. Solimy do smaku.
Sos podajemy z ziemniakami lub z mięsnym daniem jako dodatek.