Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę że ten sos każdemu przypadnie do gustu
Składniki
Przepis krok po kroku Pieczarki umyć pod zimną wodą i osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w pół plastry na patelnię dajemy masło czekamy aż się rozpuści potem wrzucamy pieczarki dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając w między czasie kroimy ser w kosteczkę i dodajemy do pieczarek i dalej mieszamy aż ser się rozpuści dodajemy przyprawy majeranek bazylię i czosnek Gdy całość nabierze kremowej konsystencji wyłączamy ogień i zdejmujemy patelnię czekamy chwilę i dodajemy śmietanę lub jogurt Porada Pamiętaj nie dodawaj śmietany lub jogurtu od razu bo sos się zważy , można dodać cebulę do grzybów naprzykład cebule dymke lub jeśli chcemy mieć trochę ostrzejszy sos polecam cebule szalotkę sos można mieć bardziej orientalny polecam dodać przyprawę curry lub kurkumę