Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę że ten sos każdemu przypadnie do gustu
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Przepis krok po kroku Pieczarki umyć pod zimną wodą i osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w pół plastry na patelnię dajemy masło czekamy aż się rozpuści potem wrzucamy pieczarki dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając w między czasie kroimy ser w kosteczkę i dodajemy do pieczarek i dalej mieszamy aż ser się rozpuści dodajemy przyprawy majeranek bazylię i czosnek Gdy całość nabierze kremowej konsystencji wyłączamy ogień i zdejmujemy patelnię czekamy chwilę i dodajemy śmietanę lub jogurt Porada Pamiętaj nie dodawaj śmietany lub jogurtu od razu bo sos się zważy , można dodać cebulę do grzybów naprzykład cebule dymke lub jeśli chcemy mieć trochę ostrzejszy sos polecam cebule szalotkę sos można mieć bardziej orientalny polecam dodać przyprawę curry lub kurkumę