Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na podstawowy sos holenderski, który może służyć jako baza do innych sosów. Wyśmienicie smakuje z warzywami. Ja podałam z makaronem oraz pomidorami na kolację.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 118
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 323
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 353
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 118
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 323
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 353
Składniki
1. Masło stopić w garnku na malutkim ogniu. Odszumować masło łyżką. 2. Do metalowego naczynia wlać żółtka i wino. Następnie ubić mikserem na puszystą masę w kąpieli wodnej. 3. Po otrzymaniu puszystej masy, trzymając masę dalej w kąpieli wodnej dodawać stopniowo powoli masło oraz sok z cytryny. Cały czas miksować. 4. Wyłączyć ogień, przyprawić do smaku solą oraz pieprzami.
Sos najlepiej smakuje na ciepło z warzywami. Smacznego! :)