Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na podstawowy sos holenderski, który może służyć jako baza do innych sosów. Wyśmienicie smakuje z warzywami. Ja podałam z makaronem oraz pomidorami na kolację.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 200
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 552
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 200
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 552
Składniki
1. Masło stopić w garnku na malutkim ogniu. Odszumować masło łyżką. 2. Do metalowego naczynia wlać żółtka i wino. Następnie ubić mikserem na puszystą masę w kąpieli wodnej. 3. Po otrzymaniu puszystej masy, trzymając masę dalej w kąpieli wodnej dodawać stopniowo powoli masło oraz sok z cytryny. Cały czas miksować. 4. Wyłączyć ogień, przyprawić do smaku solą oraz pieprzami.
Sos najlepiej smakuje na ciepło z warzywami. Smacznego! :)