Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na podstawowy sos holenderski, który może służyć jako baza do innych sosów. Wyśmienicie smakuje z warzywami. Ja podałam z makaronem oraz pomidorami na kolację.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10632
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4763
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10632
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4763
Składniki
1. Masło stopić w garnku na malutkim ogniu. Odszumować masło łyżką. 2. Do metalowego naczynia wlać żółtka i wino. Następnie ubić mikserem na puszystą masę w kąpieli wodnej. 3. Po otrzymaniu puszystej masy, trzymając masę dalej w kąpieli wodnej dodawać stopniowo powoli masło oraz sok z cytryny. Cały czas miksować. 4. Wyłączyć ogień, przyprawić do smaku solą oraz pieprzami.
Sos najlepiej smakuje na ciepło z warzywami. Smacznego! :)