Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sosy i dressingi. Szczególnie ukochałam sobie sosy na bazie jogurtu naturalnego. Takie sosy można łatwo i szybko przygotować, wystarczy odrobina kreatywności. Do jogurtu pasuje wiele rzeczy, a co dodamy zależy od naszych preferencji, naszego smaku i pomysłu. Dzisiaj proponuję Wam sos z dodatkiem czosnku, mięty i świeżego ogórka. Podany z grillowanym mięsem czy warzywami idealnie spełnia swoją rolę i podkręca smak potrawy. Sos może również urozmaicić nudne śniadanie. Podany ze świeżym pieczywem i masełkiem sprawdzi się doskonale.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1516
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 72
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 157
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 177
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1516
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 72
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 157
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 177
Składniki
Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, ucieramy na tarce o grubych oczkach. Rozdrobnionego ogórka przekładamy do miseczki, delikatnie solimy i pozostawiamy na 15 minut. Po tym czasie pozbawiamy ogórka nadmiaru wody. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, delikatnie mieszając. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wstawiamy do lodówki. Smacznego.