Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sosy i dressingi. Szczególnie ukochałam sobie sosy na bazie jogurtu naturalnego. Takie sosy można łatwo i szybko przygotować, wystarczy odrobina kreatywności. Do jogurtu pasuje wiele rzeczy, a co dodamy zależy od naszych preferencji, naszego smaku i pomysłu. Dzisiaj proponuję Wam sos z dodatkiem czosnku, mięty i świeżego ogórka. Podany z grillowanym mięsem czy warzywami idealnie spełnia swoją rolę i podkręca smak potrawy. Sos może również urozmaicić nudne śniadanie. Podany ze świeżym pieczywem i masełkiem sprawdzi się doskonale.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Składniki
Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, ucieramy na tarce o grubych oczkach. Rozdrobnionego ogórka przekładamy do miseczki, delikatnie solimy i pozostawiamy na 15 minut. Po tym czasie pozbawiamy ogórka nadmiaru wody. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, delikatnie mieszając. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wstawiamy do lodówki. Smacznego.