Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki jak miodek domowy sos karmelowy. Wystarczą trzy składniki: słodka śmietanka, ciemny cukier muscovado oraz szczypta soli by cieszyć się jego słodkim, karmelowym i lekko miodowym smakiem. Ten sos jest idealnym dodatkiem do lodów, kawy oraz innych deserów.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 758
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22797
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15206
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45738
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 758
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22797
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15206
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45738
Składniki
W rondelku o grubym dnie umieszczamy wszystkie składniki. Podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszamy. Gdy masa się zagotuje wyłączamy ogień. Sos przelewamy do słoiczków. Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce. Porada: Po schłodzeniu sos zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji dlatego również nadaje się np. jako smarowidło do kanapek.