Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki jak miodek domowy sos karmelowy. Wystarczą trzy składniki: słodka śmietanka, ciemny cukier muscovado oraz szczypta soli by cieszyć się jego słodkim, karmelowym i lekko miodowym smakiem. Ten sos jest idealnym dodatkiem do lodów, kawy oraz innych deserów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1380
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5101
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1380
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5101
Składniki
W rondelku o grubym dnie umieszczamy wszystkie składniki. Podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszamy. Gdy masa się zagotuje wyłączamy ogień. Sos przelewamy do słoiczków. Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce. Porada: Po schłodzeniu sos zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji dlatego również nadaje się np. jako smarowidło do kanapek.