Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos koperkowy

Sos koperkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48619

Dodano:

Odsłon: 15719

:)

Składniki

  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki mąki
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml słodkiej śmietany
  • Sól ,pieprz ,cukier
  • Sok z cytryny
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić na patelni ,wsypać mąkę i smażyć na średnim ogniu 2 min ,tak żeby mąka się przyrumieniła. Ciągle mieszając ,powoli wlać bulion i gotować 5 min. Wsypać umyty i posiekany koperek i gotować jeszcze 2 min. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami sosu i wlać do reszty. Doprawić do smaku solą ,cukrem ,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zagotować ,zdjąć z ognia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 09 listopada 2013 Przepraszam ,ale źle przeczytałem... używam do żołądków drobiowych...jajek ..ogólnie do drobiu...i proszę nie na pan ;) pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 09 listopada 2013 No i znowu mój ulubiony sosik, a do czego pan go używa ? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń