Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos koperkowy do jajek to idealna propozycja dodatku do śniadania lub kolacji. Sosy koperkowe są popularne w szczególności w Czechach, Francji czy Grecji, gdzie często są traktowane jako potrawa regionalna i narodowa. Koperek jest bardzo wdzięcznym ziołem, które dodaje niesamowitego aromatu i smaku. Świetnie pasuje do jajek, kiełbasek, kanapek, szparagów. Może być także podany po delikatnym podgrzaniu, na ciepło.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Składniki
Koperek umyj, osusz i bardzo drobno posiekaj. Czosnek i cebulę obierz, a następnie zetrzyj na tarce o małych lub średnich oczkach. W miseczce wymieszaj ze sobą jogurt, majonez i sok z cytryny. Dodaj cebulę, czosnek i koperek. Dopraw sos solą i pieprzem według własnych upodobań. Sos koperkowy do jajek przechowuj w lodówce do momentu użycia.