Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos koperkowy do jajek to idealna propozycja dodatku do śniadania lub kolacji. Sosy koperkowe są popularne w szczególności w Czechach, Francji czy Grecji, gdzie często są traktowane jako potrawa regionalna i narodowa. Koperek jest bardzo wdzięcznym ziołem, które dodaje niesamowitego aromatu i smaku. Świetnie pasuje do jajek, kiełbasek, kanapek, szparagów. Może być także podany po delikatnym podgrzaniu, na ciepło.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2231
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1325
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2231
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1325
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Składniki
Koperek umyj, osusz i bardzo drobno posiekaj. Czosnek i cebulę obierz, a następnie zetrzyj na tarce o małych lub średnich oczkach. W miseczce wymieszaj ze sobą jogurt, majonez i sok z cytryny. Dodaj cebulę, czosnek i koperek. Dopraw sos solą i pieprzem według własnych upodobań. Sos koperkowy do jajek przechowuj w lodówce do momentu użycia.