Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z grzybów leśnych, kurek. Sos kurkowy jest idealny jako dodatek do dań z makaronu, różnego rodzaju placków i klusek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4213
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416643
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4213
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416643
Składniki
Do garnczka wlewamy zawartość słoika z kurkami, dolewamy 500 ml wody, dodajemy pastę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Od momentu zagotowania się gotujemy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Po tym czasie doprawiamy do smaku pieprzem i solą, zagęszczamy sos i zabielamy śmietaną. Smacznego!!!