Do góry

Dodatki Przepis na:

sos majonezowo-ketchupowy z papryką do grilla

sos majonezowo-ketchupowy z papryką do grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1880

Dodano:

Odsłon: 2966

W trakcie grillowania na stole oprócz ketchupów i musztard swoje miejsce na stole powinny mieć również sosy. Szczególnie smakowitym sosem, który dobrze komponuje się z mięsem jest sos ketchupowo-majonezowy. Jest naprawdę bardzo smaczny i świetnie pasuje zarówno do każdego rodzaju mięs, jak i grillowanych warzyw. Ja podaję go do karkówki, szaszłyków także grillowanej cukinii. Sos ten sprawdzi się także jako wspaniały dodatek do pizzy, czy kanapek.

Składniki

  • 5 łyżek ulubionego majonezu, 2,5 łyżki ulubionego ketchupu
  • 1 mały kawałek czerwonej papryki, 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek przepuszczamy przez praskę, paprykę ścieramy na tarce o grubych okach i mieszamy z resztą składników. Przed podaniem chłodzimy minimum 15 minut. Gotowym sosem smarujemy kanapki, pizzę lub dodajemy do mięs i warzyw z grilla.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń