Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do deserów, lodów, naleśników, panna cotty.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5211
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 792
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11600
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5211
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 792
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11600
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Składniki
1. Maliny przełóż do rondelka. 2. Nakryj pokrywką i podgrzewaj, aż owoce się rozmrożą. 3. Dodaj cukier, sok z cytryny oraz ekstrakt z sycylijskiej pomarańczy. 4. Delikatnie wymieszaj. 5. Gdy się zagotuje odlej do szklanki sok (około 1/3 jej wysokości). 6. W soku rozprowadź skrobię ziemniaczaną. 7. Przelej do malin i zagotuj. 8. Gdy się zagotuje przetrzyj przez sito. 9. Pestki wyrzuć, a sos przelej do słoiczka. 10. Gotowe. 11. Smacznego. Podawaj do lodów, naleśników, panna cotty...