Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do deserów, lodów, naleśników, panna cotty.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1063
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 66
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1063
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 66
Składniki
1. Maliny przełóż do rondelka. 2. Nakryj pokrywką i podgrzewaj, aż owoce się rozmrożą. 3. Dodaj cukier, sok z cytryny oraz ekstrakt z sycylijskiej pomarańczy. 4. Delikatnie wymieszaj. 5. Gdy się zagotuje odlej do szklanki sok (około 1/3 jej wysokości). 6. W soku rozprowadź skrobię ziemniaczaną. 7. Przelej do malin i zagotuj. 8. Gdy się zagotuje przetrzyj przez sito. 9. Pestki wyrzuć, a sos przelej do słoiczka. 10. Gotowe. 11. Smacznego. Podawaj do lodów, naleśników, panna cotty...