Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos maltański to połączenie nietypowych smaków, które wspaniale pasują do mięsnych potraw. Zapraszam do zajrzenia w przepis. ;)
rondelek, tarka
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Składniki
1. Wyszorować pomarańcz i cytrynę. 2. Wlać wino do rondelka i wstawić na gaz. 3. Wycisnąć sok z owoców i dolać go do wina. 4. Do garnka dodać miód, imbir, sól oraz galaretkę. Cały czas mieszać. 5. Zetrzeć do sosu skórkę pomarańczy oraz cytryny. 6. Gotować dopóki nie odparuje alkohol. 7. Przestudzić. 8. Dodać chrzan, wymieszać. Smacznego! :)