Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musztarda to bardzo dobra baza do ostrego, wyrazistego sosu. Specyficzny smak gorczycy ma swoich zwolenników i przeciwników, ale ci pierwsi są zgodni, że może podkreślić walory niezliczonej ilości produktów. Gorący, zawiesisty sos musztardowy z dodatkiem śmietany i masła świetnie komponuje się z mięsami, rybami czy warzywnymi zapiekankami. Można też polać nim porcję ziemniaków albo fasolki szparagowej. Innym wariantem jest lekki, musztardowy dressing, którym skrapia się bukiet świeżych jarzyn. Sos musztardowy do sałatki można przygotować w większej ilości i przechowywać przez pewien czas w lodówce. Warto mieć zapas w czasie letnich upałów, kiedy najpyszniejszą przekąską jest sałata z dodatkiem dojrzałego pomidora i młodej cebuli.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19837
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242788
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19837
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242788
Składniki
Połącz wszystkie składniki (z wyjątkiem soli i pieprzu) w słoiku o pojemności około 400-500 ml. Szczelnie zakręć słoik. Energicznie potrząsając, wymieszaj na gładki, kremowy sos.
Odkręć słoik. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj łyżeczką lub ponownie zakręć naczynie i potrząśnij. Odstaw na pół godziny. Wstrząśnij mocno słoikiem przed dodaniem sosu musztardowego do sałatki.