Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas pogodzić zwolenników sosu pieczarkowego i zwolenników sosu pomidorowego. Sos pieczarkowo- pomidorowy, tak zwane dwa w jednym. Polecam.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 767
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki, cebulę pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i cebulę, posolić, smażyć przez chwilę. Następnie wlać szklankę wody, pieczarki dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym, utrzeć z mąką. Zahartować odrobiną gorącego sosu, wlać do pieczarek, zagotować. Sos doprawić do smaku.