Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pieczarkowo- pomidorowy

Sos pieczarkowo- pomidorowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 49431

Dodano:

Odsłon: 933

Czas pogodzić zwolenników sosu pieczarkowego i zwolenników sosu pomidorowego. Sos pieczarkowo- pomidorowy, tak zwane dwa w jednym. Polecam.

Składniki

  • pieczarki 1/2 kg
  • cebula 1 szt
  • przecier pomidorowy 1 łyżeczka
  • sól, pieprz czarny mielony
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • mąka pszenna 1/2 łyżki
  • masło 1 łyżka
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos pieczarkowo- pomidorowy

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki, cebulę pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i cebulę, posolić, smażyć przez chwilę. Następnie wlać szklankę wody, pieczarki dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym, utrzeć z mąką. Zahartować odrobiną gorącego sosu, wlać do pieczarek, zagotować. Sos doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń