Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo uniwersalny sos o aksamitnej konsystencji. Jego zastosowanie może być wszechstronne. Pasuje zarówno do kasz, ziemniaków, makaronów czy duszonych i pieczonych mięs. W smaku bardzo delikatny, a jego przyrządzenie jest proste i szybkie.
Umyte i osuszone pieczarki podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju, potrząsając często patelnią, aby się jednakowo zrumieniły. Przekładamy do rondla, przykrywamy pokrywką i na małym ogniu dusimy 5 minut.
Na patelni w której smażyły się pieczarki, szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy cebula zmięknie przekładamy ja do rondla z pieczarkami, dodajemy masło i jeszcze 5 minut dusimy razem.
Mąkę rozprowadzamy mlekiem, tak, aby nie było grudek, łączymy ze śmietaną, lekko spieniamy trzepaczką i wylewamy na pieczarki.Solimy i pieprzymy do smaku.Trzymamy na ogniu nie więcej jak 3 minuty. Podajemy gorący. Nie zaleca się ponownego podgrzewania.
Ciekawe połączenie łososia z sosem pieczarkowym :)
Odsłon: 8038
Polecam pulpety, jak nie mamy pomysłu na mięso mielone. Są lekkie, do tego so...
Odsłon: 6406
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 12830
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 173
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 362
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 248
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 12830
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 173
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 362
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 248
Składniki
Umyte i osuszone pieczarki podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju, potrząsając często patelnią, aby się jednakowo zrumieniły. Przekładamy do rondla, przykrywamy pokrywką i na małym ogniu dusimy 5 minut.
Na patelni w której smażyły się pieczarki, szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy cebula zmięknie przekładamy ja do rondla z pieczarkami, dodajemy masło i jeszcze 5 minut dusimy razem.
Mąkę rozprowadzamy mlekiem, tak, aby nie było grudek, łączymy ze śmietaną, lekko spieniamy trzepaczką i wylewamy na pieczarki.Solimy i pieprzymy do smaku.Trzymamy na ogniu nie więcej jak 3 minuty. Podajemy gorący. Nie zaleca się ponownego podgrzewania.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 348
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 395