Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli podczas gotowania szukasz prostych i szybkich, przepis na sos pieczarkowy do kopytek, z pewnością przypadnie ci do gustu. Będziesz potrzebować jedynie kilku składników, aby wyczarować aromatyczny dodatek, który sprawdzi się nie tylko do kopytek, ale także do makaronu czy mięs.
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 917
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7061
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 148
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 917
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7061
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 148
Składniki
Pieczarki umyj i osusz, a następnie pokrój je w cienkie plasterki.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, następnie zeszklij na nim cebulę, kiedy stanie się złota dodaj pieczarki. Podsmażaj przez kilka minut.
Zmniejsz ogień, powoli dodaj śmietanę, możesz ją wcześniej zahartować. Sos dopraw solą i pieprzem według uznania. Na koniec wsyp posiekaną natkę pietruszki, wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj w kopytkami, makaronem lub ulubionym mięsem.