Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli podczas gotowania szukasz prostych i szybkich, przepis na sos pieczarkowy do kopytek, z pewnością przypadnie ci do gustu. Będziesz potrzebować jedynie kilku składników, aby wyczarować aromatyczny dodatek, który sprawdzi się nie tylko do kopytek, ale także do makaronu czy mięs.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 296
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3788
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 296
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3788
Składniki
Pieczarki umyj i osusz, a następnie pokrój je w cienkie plasterki.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, następnie zeszklij na nim cebulę, kiedy stanie się złota dodaj pieczarki. Podsmażaj przez kilka minut.
Zmniejsz ogień, powoli dodaj śmietanę, możesz ją wcześniej zahartować. Sos dopraw solą i pieprzem według uznania. Na koniec wsyp posiekaną natkę pietruszki, wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj w kopytkami, makaronem lub ulubionym mięsem.