Jeżeli podczas gotowania szukasz prostych i szybkich, przepis na sos pieczarkowy do kopytek, z pewnością przypadnie ci do gustu. Będziesz potrzebować jedynie kilku składników, aby wyczarować aromatyczny dodatek, który sprawdzi się nie tylko do kopytek, ale także do makaronu czy mięs.
Sos pieczarkowy do kopytek
Składniki
- 500 g pieczarek
- 3 cebule
- 250 ml śmietany 18 proc.
- 1 łyżka masła
- Sól i pierz
- Garść natki pietruszki
Składniki
- 500 g pieczarek
- 3 cebule
- 250 ml śmietany 18 proc.
- 1 łyżka masła
- Sól i pierz
- Garść natki pietruszki

Etapy przygotowania
Pieczarki umyj i osusz, a następnie pokrój je w cienkie plasterki.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, następnie zeszklij na nim cebulę, kiedy stanie się złota dodaj pieczarki. Podsmażaj przez kilka minut.
Zmniejsz ogień, powoli dodaj śmietanę, możesz ją wcześniej zahartować. Sos dopraw solą i pieprzem według uznania. Na koniec wsyp posiekaną natkę pietruszki, wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj w kopytkami, makaronem lub ulubionym mięsem.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 103
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 103



Składniki
- 500 g pieczarek
- 3 cebule
- 250 ml śmietany 18 proc.
- 1 łyżka masła
- Sól i pierz
- Garść natki pietruszki
Pieczarki umyj i osusz, a następnie pokrój je w cienkie plasterki.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, następnie zeszklij na nim cebulę, kiedy stanie się złota dodaj pieczarki. Podsmażaj przez kilka minut.
Zmniejsz ogień, powoli dodaj śmietanę, możesz ją wcześniej zahartować. Sos dopraw solą i pieprzem według uznania. Na koniec wsyp posiekaną natkę pietruszki, wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj w kopytkami, makaronem lub ulubionym mięsem.