Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako dodatek do kotletów, makaronu czy placków ziemniaczanych.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 293
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3783
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 293
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3783
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy na niego pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy i dodajemy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Całość mieszamy i podsmażamy – woda z pieczarek musi odparować i muszą się zarumienić. Następnie dodajemy szklankę wody, całość zagotowujemy i dusimy około 10minut. Mąkę mieszamy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlewamy do pieczarek. Mieszając zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.