Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pieczarkowy na winie

Sos pieczarkowy na winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16599

Dodano:

Odsłon: 185

pieczarki w śmietanie z dodatkiem wina

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • Sól
  • Pieprz
  • 125 ml śmietany 18 %
  • 125 ml śmietanki 30 %
  • 150 ml wina białego wytrawnego
  • 50 g masła
  • 100 g mąki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone pieczarki pokroiłem na plasterki, wrzuciłem na gorące masło, dusiłem pod pokrywką. Zalałem winem, zagotowałem ( 20 minut ). Wymieszałem mąkę z ze śmietaną, wlałem do pieczarek. Doprawiłem solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 26 października Juz sie wielokrotnie zastanawialam, czy nie dodac bialego wina do takiego sosu, ale poniewaz robie go z makaronem, mialam troche watpliwosci. Teraz mysle, ze skoro pasuje do knedlików, pewnie bedzie tez ok z makaronem :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń