Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny sos pomidorowy z grzybami. Idealnie pasuje do gołąbków.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112957
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 296
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 629
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 518
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112957
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 296
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 629
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 518
Składniki
Grzyby gotujemy ,kiedy będą miękkie osączamy i studzimy. Kroimy w paski. Z margaryny i mąki sporządzamy zasmażkę ,dodajemy koncentrat i chwilę jeszcze podsmażamy. Następnie zalewamy gorącym bulionem ,dodajemy pokrojone grzyby ,cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Sos zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę (dokładnie rozprowadzamy) ,doprawiamy do smaku cukrem ,solą i pieprzem.