Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49655
Dodano: 02.03.2014
Odsłon: 3023
5-6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Paprykę pokroić w kostkę. Obrać cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Wszystkie warzywa podsmażyć na smalcu. Następnie dolać szklankę wody, dusić warzywa pod przykryciem, aż nieco zmiękną. Sos w proszku utrzeć z 4 łyżkami wody. Gdy zawiesina będzie miała jednolitą konsystencję wlać ją do rondelka z duszonymi warzywami. Sos mieszać powoli do momentu aż zgęstnieje. Jeżeli nasz smak tak nam dyktuje, całość doprawić sola i pieprzem.
Uwaga: W zależności od tego jaką gęstość sosu preferujemy, można dodać trochę mniej lub więcej wody, niż podaję.
Sos podawać do mięsa.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Ewaaa 02 marca 2014Zgłoś do usunięcia
też czasem wspomagam się tymi sosami, pomysł super4 Kto głosował? | Odpowiedz