Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia. Bywa, że z różnych względów nie mamy czasu na zrobienie domowego pysznego sosu. Wówczas polecam taką, pół domową wersję. Bardzo dobrze się sprawdził jako dodatek do mięska.
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 552
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 267
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26909
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 552
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 267
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26909
Składniki
Paprykę pokroić w kostkę. Obrać cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Wszystkie warzywa podsmażyć na smalcu. Następnie dolać szklankę wody, dusić warzywa pod przykryciem, aż nieco zmiękną. Sos w proszku utrzeć z 4 łyżkami wody. Gdy zawiesina będzie miała jednolitą konsystencję wlać ją do rondelka z duszonymi warzywami. Sos mieszać powoli do momentu aż zgęstnieje. Jeżeli nasz smak tak nam dyktuje, całość doprawić sola i pieprzem. Uwaga: W zależności od tego jaką gęstość sosu preferujemy, można dodać trochę mniej lub więcej wody, niż podaję. Sos podawać do mięsa. Smacznego :)