Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny, lekko słodkawy smak. Znakomity do dań mięsnych.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 572
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 241
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 45
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 572
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 241
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 45
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Składniki
Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie ok.,30 minut.
Z masła i mąki zrobić złotą zasmażkę i rozprowadzić zimnym bulionem.Zagotować stale mieszając, aby nie porobiły się grudki
Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie ok.,30 minut.
Z masła i mąki zrobić złotą zasmażkę i rozprowadzić zimnym bulionem.Zagotować stale mieszając, aby nie porobiły się grudki
Dodać śliwki, rodzynki wraz z wodą, w której się moczyły, ocet, cukier, liść laurowy i pieprz.Gotować do miękkości śliwek, a następnie wyjąć liść laurowy .
Całość zmiksować , podgrzać wlać do sosjerek i podać do pieczonego lub smażonego mięsa. SMACZNEGO!