Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny, lekko słodkawy smak. Znakomity do dań mięsnych.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1261
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1283
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1261
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1283
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Składniki
Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie ok.,30 minut.
Z masła i mąki zrobić złotą zasmażkę i rozprowadzić zimnym bulionem.Zagotować stale mieszając, aby nie porobiły się grudki
Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie ok.,30 minut.
Z masła i mąki zrobić złotą zasmażkę i rozprowadzić zimnym bulionem.Zagotować stale mieszając, aby nie porobiły się grudki
Dodać śliwki, rodzynki wraz z wodą, w której się moczyły, ocet, cukier, liść laurowy i pieprz.Gotować do miękkości śliwek, a następnie wyjąć liść laurowy .
Całość zmiksować , podgrzać wlać do sosjerek i podać do pieczonego lub smażonego mięsa. SMACZNEGO!