Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny, lekko słodkawy smak. Znakomity do dań mięsnych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2698
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2698
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3075
Składniki
Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie ok.,30 minut.
Z masła i mąki zrobić złotą zasmażkę i rozprowadzić zimnym bulionem.Zagotować stale mieszając, aby nie porobiły się grudki
Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie ok.,30 minut.
Z masła i mąki zrobić złotą zasmażkę i rozprowadzić zimnym bulionem.Zagotować stale mieszając, aby nie porobiły się grudki
Dodać śliwki, rodzynki wraz z wodą, w której się moczyły, ocet, cukier, liść laurowy i pieprz.Gotować do miękkości śliwek, a następnie wyjąć liść laurowy .
Całość zmiksować , podgrzać wlać do sosjerek i podać do pieczonego lub smażonego mięsa. SMACZNEGO!