Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos truskawkowy to genialny dodatek do naleśników, makaronu czy deserów. Przechowywany w lodówce zachowa świeżość nawet do tygodnia. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie trzech prostych składników.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258464
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258464
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny. Składniki podgrzewamy na wolnym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy, żeby nic się nie przypaliło. Po około 15 minutach gotowania odstawiamy garnek na bok do przestudzenia.
Powstały sos truskawkowy blendujemy na gładki krem. Przelewamy do słoiczka, przechowujemy do tygodnia w lodówce.