Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos truskawkowy to genialny dodatek do naleśników, makaronu czy deserów. Przechowywany w lodówce zachowa świeżość nawet do tygodnia. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie trzech prostych składników.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21629
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21629
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny. Składniki podgrzewamy na wolnym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy, żeby nic się nie przypaliło. Po około 15 minutach gotowania odstawiamy garnek na bok do przestudzenia.
Powstały sos truskawkowy blendujemy na gładki krem. Przelewamy do słoiczka, przechowujemy do tygodnia w lodówce.