Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos truskawkowy to genialny dodatek do naleśników, makaronu czy deserów. Przechowywany w lodówce zachowa świeżość nawet do tygodnia. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie trzech prostych składników.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21946
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8878
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 702
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8481
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21946
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8878
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 702
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8481
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny. Składniki podgrzewamy na wolnym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy, żeby nic się nie przypaliło. Po około 15 minutach gotowania odstawiamy garnek na bok do przestudzenia.
Powstały sos truskawkowy blendujemy na gładki krem. Przelewamy do słoiczka, przechowujemy do tygodnia w lodówce.