Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos truskawkowy to genialny dodatek do naleśników, makaronu czy deserów. Przechowywany w lodówce zachowa świeżość nawet do tygodnia. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie trzech prostych składników.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1345
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420813
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1880
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1345
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420813
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1880
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny. Składniki podgrzewamy na wolnym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy, żeby nic się nie przypaliło. Po około 15 minutach gotowania odstawiamy garnek na bok do przestudzenia.
Powstały sos truskawkowy blendujemy na gładki krem. Przelewamy do słoiczka, przechowujemy do tygodnia w lodówce.