Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z mango do mięs

Sos z mango do mięs

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 17305

Dodano:

Odsłon: 419

Idealnie podkreśla smak grillowanych mięs. Kwaśny z nutką egzotyki.
Reklama
Reklama
Sos z mango do mięs

Przygotowanie

  1. Połowę pomidora starłam na grubym oczku, a druga połowę drobniutko posiekałam. Dodałam posiekana cebulę i szczypiorek. Mango było tak dojrzałe, że rozgniotłam widelcem. Sos doprawiłam octem balsamicznym i solą i chili. Genialnie pasuje do mięsa.

  2. Do sosu podałam kofty jagnięce:
    -400 dag mielonej jagnięciny
    - jajo
    - bułka tarta
    - cebula starta
    - czosnek 1 ząb starty
    - kolendra
    - kumin
    - chili i papryka słodka
    - cynamon
    - sól
    - mięta siekana

  3. Z braku dobrej pogody usmażyłam je na żeliwnej patelni grillowej.

  4. :D

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń