Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z podgrzybków.

Sos z podgrzybków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1503 Ocena: 20180

Dodano:

Odsłon: 2052

Sos z grzybów leśnych, z podgrzybków. Sos ten możemy podawać z różnymi makaronami, kluskami, ziemniakami i wszystkimi kaszami. Polecam.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Podgrzybki w sosie własnym.

  2. W pół litrze wody gotujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Zawartość słoika z grzybami wykładamy na durszlak, odcedzamy wywar z grzybów. Do gotującego się wywaru z włoszczyzny dodajemy wywar z grzybów.

  3. Grzybki rozdrabniamy nożem na mniejsze kawałki.

  4. Jeżeli warzywa z włoszczyzny będą miękkie dodajemy do garnczka grzyby, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki z koprem, doprawiamy pieprzem i solą. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając żeby mąka dobrze połączyła się z sosem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 27 lutego 2018 Super smaczny sos :) Kiedy mogę wpaść ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń