Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z grzybów leśnych, z podgrzybków. Sos ten możemy podawać z różnymi makaronami, kluskami, ziemniakami i wszystkimi kaszami. Polecam.
Podgrzybki w sosie własnym.
W pół litrze wody gotujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Zawartość słoika z grzybami wykładamy na durszlak, odcedzamy wywar z grzybów. Do gotującego się wywaru z włoszczyzny dodajemy wywar z grzybów.
Grzybki rozdrabniamy nożem na mniejsze kawałki.
Jeżeli warzywa z włoszczyzny będą miękkie dodajemy do garnczka grzyby, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki z koprem, doprawiamy pieprzem i solą. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając żeby mąka dobrze połączyła się z sosem.
Smacznego!!!
Obowiązkowo obok karpia smażonego, kolejne danie, które pojawia się na stole...
Odsłon: 532
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 222
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 247
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 119
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 228
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 222
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 247
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 119
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 228
Składniki
Podgrzybki w sosie własnym.
W pół litrze wody gotujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Zawartość słoika z grzybami wykładamy na durszlak, odcedzamy wywar z grzybów. Do gotującego się wywaru z włoszczyzny dodajemy wywar z grzybów.
Grzybki rozdrabniamy nożem na mniejsze kawałki.
Jeżeli warzywa z włoszczyzny będą miękkie dodajemy do garnczka grzyby, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki z koprem, doprawiamy pieprzem i solą. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając żeby mąka dobrze połączyła się z sosem. Smacznego!!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Chleb orkiszowy z cebulą
Dodatki
Ketchup z cukinii
Dodatki
Pasztet z cukinii
Dodatki
Ziemniaki w papilotach
Chleb orkiszowy z cebulą
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 119
Ketchup z cukinii
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 780