Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z grzybów leśnych, z podgrzybków. Sos ten możemy podawać z różnymi makaronami, kluskami, ziemniakami i wszystkimi kaszami. Polecam.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 58
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5412
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2515
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 58
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5412
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2515
Składniki
Podgrzybki w sosie własnym.
W pół litrze wody gotujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Zawartość słoika z grzybami wykładamy na durszlak, odcedzamy wywar z grzybów. Do gotującego się wywaru z włoszczyzny dodajemy wywar z grzybów.
Grzybki rozdrabniamy nożem na mniejsze kawałki.
Jeżeli warzywa z włoszczyzny będą miękkie dodajemy do garnczka grzyby, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki z koprem, doprawiamy pieprzem i solą. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając żeby mąka dobrze połączyła się z sosem. Smacznego!!!