Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z grzybów leśnych, z podgrzybków. Sos ten możemy podawać z różnymi makaronami, kluskami, ziemniakami i wszystkimi kaszami. Polecam.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 197
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 957
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 197
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 957
Składniki
Podgrzybki w sosie własnym.
W pół litrze wody gotujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Zawartość słoika z grzybami wykładamy na durszlak, odcedzamy wywar z grzybów. Do gotującego się wywaru z włoszczyzny dodajemy wywar z grzybów.
Grzybki rozdrabniamy nożem na mniejsze kawałki.
Jeżeli warzywa z włoszczyzny będą miękkie dodajemy do garnczka grzyby, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki z koprem, doprawiamy pieprzem i solą. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając żeby mąka dobrze połączyła się z sosem. Smacznego!!!