Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostry, zielony sos zhoug (zhug) - świetnie nadaje się do pieczonego kurczaka, mięs grillowanych, na kanapki, dodatek do gęstych zup itp.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 224
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 235
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 559
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 160
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 224
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 235
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 559
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 160
Składniki
Aby otrzymać sos zhoug (zhug) należy umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem oliwy (oleju)) w robocie kuchennym i miksować je do momentu otrzymania jednolitego sosu, a następnie dodawać oliwę (olej) aż do uzyskania pożądanej gęstości sosu.
Można częstować się sosem wedle życzenia. Pali, że aż miło! Smacznego!!!