Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione sosy do grillowanego mięsa :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25960
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3357
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25960
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3357
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Składniki
Twarożkowo-czosnkowy: Do serka dodajemy śmietany, przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę oregano, sól, odrobinę pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.
curry: Wszystkie składniki dokładnie, ręcznie miksujemy. Odstawiamy sos na godzinkę aby smaki się zintegrowały.
sos chrzanowy: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ręcznie, nie miksować blenderem, bo sos zrobi się rzadki. Odstawić na pół godziny do lodówki. Znakomicie komponuje się z mięsem, gotowanymi na twardo jajkami jak i pomidorami czy świeżym ogórkiem.
sos tatarski: Żółtka przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę z musztardą, ucierać dalej dodając olej. Do gęstego sosu dodać drobno posiekane korniszony i grzybki oraz białka jajek. Dodać zieleninę i doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać jako dodatek do mięs, ryb, sałatek.
Piątym dodatkiem są uniwersalne buraczki ćwikłowe z dodatkiem świeżo tartego chrzanu :)